Regresyon kelime anlamıyla ‘kaynağa inmek’ demektir.
Regresyon terapisi :Kişinin bazı hipnotik yöntemlerle veya enerji uygulamaları ile çocukluk yaşlarına döndürülmesi, anıların hatırlatılması ve travmatik anılardaki sıkışmış enerjileri boşaltma işlemidir.
Bu yöntem hipnotik yaş gerilemesi veya geçmiş yaşam terapisi olarak da adlandırılır.
Hipnoterapistler tarafından mevcut travmayı bulmak ve bu travmanın neden olduğu sorunları çözmek için kullanılır.
Regresyon yapılan kişi geçmişte yaşadıkları anıları tamamen net ve gerçekçi bir şekilde görür.
Gördüğü ve duyduğu her şey düzgün uygulandığında gerçektir.
Bu yöntem bilinçli kişilerin elinde oldukça etkili ve güçlü bir değişim aracıdır.
Seans nasıl gerçekleşir?
Regresyon seansı için çok hafif bir trans seviyesi yeterlidir. Hipnoza gerek duyulmaz. Alfa moduyla Teta arası gibi bir modda yapılır . Kişi yaptığı zihinsel yolculuğun farkında, sesimi ve kendi sesini duyabilir ama bedeni ve ruhu bambaşka bir olayı deneyimler o anda. Bedendeki kasılmalar, acıların boşalması ve duygusal katarsisler çok önemlidir. Çünkü beden, yaşanmış bütün acıları kaydediyor. Bedene yönelik terapi bu açıdan çok önemli… Bunlar olmadan, bir geçmiş yaşama kişiyi götürüp “baak neymişsin” demek pek de anlamlı değil. Sonuçta bunları yaşayıp, üç saatlik uzun bir seanstan sonra şaşkınlıkla ben bunları uydurdum mu acaba diye düşünsek de, neden bu kadar acı çekmiş olduğumuzu açıklayamıyoruz. Acıdan ve endişeden kurtulmak ancak yüzleşmeyle mümkün olur.
Regresyon Çalışmasının Faydaları
Regresyon çalışması oldukça güçlü, etkili ve güvenli bir yöntemdir. Kişilerin sorunlarını çözmesi için bir araçtır. Geçmiş anılarını, tüm korkular, olumsuz inanç kalıplarının hepsi bilinçaltımızda kayıtlıdır. Regresyon çalışması bu kalıplara ulaşıp, onları değiştirip, dönüştürmek yoluyla, şimdiki hayatımızda olumlu değişimler sağlar, aynı zamanda kişi yaşam amacını, ruhunun yolculuğunu keşfettikçe , kazandığı farkındalık ile birlikte hayatı daha anlamlı hale gelmeye başlar. Kendisine ve çevresine daha geniş bir perspektifden bakmaya başlar, aslında mükemmel bir sistemin parçası olduğumuzu ve sistemdeki yerimizin önemini anlamamızı, yaşam amacımızı hatırlamamızı sağlar.
En Sık Çalışılan Regresyon Konuları
- Değersizlik Duygusu – Başarısızlık Korkusu
- Özgüven Eksikliği
- İlişki Problemleri, Eril Dişil Dengesi (Aile, Evlilik, Sosyal Çevre, İş Hayatı)
- Kontrol Edilemeyen Öfke, Kızgınlık
- Suçluluk, Yalnızlık Duygusu
- Aidiyet Sorunu
- Bereketi Çekememe (Bereket Blokajları)
- Tekrarlayan İlişki Türleri, Olaylar, Durumlar, Davranışlar
- Bağımlılıklar
- Tüm Blokajlar
- Yeteneklerin Açığa Çıkmasını Engelleyen Blokajlar